Şcoala de vară „Stejarul” s-a încheiat odată cu susţinerea proiectelor de către studenţii de la arhitectură

Şcoala de vară „Stejarul” s-a încheiat odată cu susţinerea proiectelor de către studenţii de la arhitectură

Duminică, 11 august 2013, începând cu ora 15,00, studenţii de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, organizaţi în patru grupe, au susţinut proiectele din cadrul temei „Conversie centru social sustenabil „Stejarul”. Cele patru propuneri au fost prezentate în faţa juriului format din primar Nicolae Barbu, prof. Dr. arh. Tiberiu Florescu-decanul Facultăţii de Urbanism, lect. dr. arh. Tana LASCU, conf. dr. arh. Codina Elena Duşoiu, asist. drd. arh. Raluca BOROS, asist. dr. arh. Daniel ARMENCIU, arh. Ana Negulesccu, asist. drd. arh. Mihaela Zamfir, ing. Silvia CORNOIU – şef Serviciu Autorizaţii şi Documentaţii de Urbanism din cadrul Primăriei Giurgiu, precum şi arhitect Anne Marie Gacichevici – Consilier Cabinetul Primarului.

După susţinerea proiectelor, a luat cuvântul domnul primar Nicolae Barbu care a felicitat stundenţii pentru efortul depus în vederea finalizării proictelor într-un termen atât de scurt, precizând că sunt aşteptaţi şi în viitor, pentru că „Giurgiu este ca o bucată de lemn pentru un sculptor”, oferind multe oportunităţi arhitecţilor şi urbaniştilor. În prima săptămână din luna octombrie, serviciul de specialitate din cadrul primăriei va prezenta şi o cuantificare valorică pentru fiecare proiect prezentat, fiind invitaţi să participe şi studenţii care au fost implicaţi în workshop-ul acesta.

După ce au luat cuvântul prof. dr. arh. Tiberiu Florescu-decanul Facultăţii de Urbanism, lect. dr. arh. Tana LASCU, conf. dr. arh. Codina Elena Duşoiu, arh. Ana Negulesccu, care au ţinut să precizeze că nu există o ierarhie anume, pentru că au avut de câştigat toţi cei care au participat, de la studenţi, la sponsori, toţi participanţii, studenţi şi cadre universitare participante, au primit câte o diplomă de participare şi au fost răplătiţi cu premii constând în cărţi.

Fiecare dintre cele patru grupe a fost premiată pentru una dintre urmatoarele secţiuni:

Cea mai bună abordate metodologică şi refolosire funcţională

Cea mai bună integrare în sit şi exploatare a potenţialului locului

Cea mai bună modulare spaţială

Cea mai bună soluţie din punct de vedere al accesibilităţii şi a relaţiilor cu exteriorul

Ultima modificare: 12.08.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul CAMPANIA “LOCUL DESEURILOR NU E IN CASA TA”, LA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.